Micromite‎ > ‎

Az Antenna Hungária országosan elérhetővé teszi IoT hálózatát

Az Antenna Hungária bejelentette, hogy országos nyilvános LoRaWAN hálózatot épít.  A 2017. februári bejelentés után hamarosan  kiépítette a Budapestet és a Balatont lefedő hálózatát, majd a sikeres elindulás után megkezdte számos területen a technológia kipróbálását. A ma bejelentett hálózatbővítéssel 2017 végéig elérhetővé teszik az IoT hálózatukat a megyeszékhelyeken és több vidéki nagyváros területén.

A LoRaWAN technológiával 2015 őszén kezdtünk kísérletezni, majd 2016. februárban a Budapest méretű privát hálózatunkat megnyitottuk a fejlesztő és kísérletező vásárlóink számára. Azóta számos nagyvárosban tettük elérhetővé a ChipCAD hálózatot a hazai ipar, az elektronikai fejlesztő cégek és oktatási intézmények számára. Sok partnerünk már akkor elkezdhette az ismerkedést a LoRa technológiával és mára ipari megoldás beszállítókká válhattak. Örülünk az Antenna Hungária országos hálózatépítési bejelentésének, mert a hazai ipar számára nagy fejlődési lehetőséget fog biztosítani. A hálózat kiépítése és működtetése mellett nagy hangsúlyt kapnak a hazai vállalkozások által kifejlesztett LoRaWAN végberendezések és alkalmazások.
 
Győrben az Applon Kft. a Győr-Szol ZRt.-vel közösen fejlesztette ki a városi hőközpontok okos hőmennyiség mérőinek LoRaWAN hálózaton keresztüli távadatfeldolgozó rendszerét, amit az Antenna Hungária videó filmje mutat be:
www.ahrt.hu/hu/intelligens-iot-megoldasok

http://www.ahrt.hu/uploads/files/original/static-page/20170918093001/iot-tavho-szolgaltatas-bemutato-x264.mp4


Az Antenna Hungária szívesen dolgozik velük és más ChipCAD partnerrel, akik képesek LoRaWAN megoldások szállítására. Az ügyfeleinket három területen segítjük, hogy a hamarosan megnyíló országos nyilvános LoRa szolgáltatás kihasználására hozzanak lére hazai alkalmazásokat:

-    LoRaWAN beszállítóink termékei: Microchip, HopeRF, Kerlink és Loriot.
-    ChipCAD konferenciák és Workshopok
-    ChipCAD saját gyártású fejlesztőeszköze: Micromite GPS LoRa MOTE
Comments